1 Oktober, Thuisreis

 

Bij Giles is om 5:00 uur feilloos een indringend elektronisch piepje te horen zodat op tijd uit bed wordt gestapt. Bovendien stappen de twee Françaises nog even binnen met hetzelfde doel, later zie ik ze in dezelfde trein.

 

Er zijn 3 biljetten ditmaal:

Reiskosten totaal: Euro 231,40De reis met TGV-Thalys is buitengewoon comfortabel en aan te raden. Ditmaal is in de TGV geen Metrokaartje te koop. Maar omdat er tijd genoeg is geen probleem aan de automaat. Wel een heel stuk Metro gezien omdat een verkeerde halte genomen wordt.

Na het comfortabele stuk met de hogesnelheidslijnen valt de laatste rammelige boemel tot Emmerik wel tegen. Hier staat dochter Sasha klaar waarna het huis binnen 15 minuten mij verwelkomt!

Samenvattend is deze Franse route lekker te lopen indien met de stekeligheden van “la Douce France“ omgegaan kan worden. Het Pelgrimsgevoel is wel wat minder dan in Spanje. De voorzieningen in de Gîtes zijn prima (wel reserveren!). Rustplaatsen op een terrasje onderweg zeldzaam. Eigenlijk is Spanje in alle opzichten warmer!


Maar toch; een route om aan te bevelen!Alle Pelgrims het beste toegewenst!


Buen Camino!Het virus is nog steeds aanwezig dus wordt uitgekeken naar een volgende tocht!Zijn er onduidelijkheden, heeft u opmerkingen of vragen?
Neem hiertoe contact op via e-mail
helmut-brouwer@planet.nl

Wilt u opgenomen worden in de mailinglijst?
Stuur een mailtje en u blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Februari 2014