santiago shell    Reisverslag Via Monastica    santiago shell

De aanlooproute langs de Maas tot Givet, daarna tot Rocroi in Frankrijk

Deel 2

(Deel 1 is het gedeelte Eijsden – Namen over de Via Mosana)

Vanaf Namen langs de Ravelen van de Maas naar Givet (F), hierna doorsteek door stukje Ardennen in België naar Rocroi (F)

(Hier de aansluiting op de Via Campaniensis naar Vézelay

Vanaf Vézelay verder over de Via Lemovicensis naar Saint-Jean-Pied-de-Port en Santiago)


Een verslag van deze route gelopen van 21 tot 24 mei 2015

Klik op een datum om het reisverslag te lezen

datum van naar afstand totaal
21 mei 2015 Namen Dinant 28 28
22 mei 2015 Dinant Givet 26 54
23 mei 2015 Givet Oignies-en-Thiérache 25 79
24 mei 2015 Oignies-en-Thiérache Rocroi 21 100


Elke dag is de route te volgen via vele regelmatig genomen foto’s, routekaartje, wetenswaardigheden en in het voorjaar een schat aan wilde bloemen!Inleiding

Na gestart te zijn in Eijsden op de grens met België sluit de Via Mosana naadloos aan op de Via Monastica in Namen. Deze route begint in Vessem en zal voor veel Nederlanders de weg zijn die ze uit Nederland nemen. Het gaat over Tongerlo en Jodoigne naar Namen veelal langs Ravelen van oude treintaluds. Tot Rocroi is het 274 km. Het hier beschreven stuk vanaf Namen - Rocroi is 100 km


Langs de Maas is de weg makkelijk te vinden. Anders wordt het bij de doorsteek terug door België met slechte bewegwijzering (Balisage), waar het steeds oppassen is niet te verdwalen. De overnachtingen lukken steeds goed met leuke ontmoetingen. Landschappelijk zeer aantrekkelijk.


Credential del Peregrino


Reisgidsen

Bij het Jacobshuis in Utrecht is de routebeschrijving van de Via Monastica aangeschaft. Dit is een uitgave van het Vlaams Compostelagenootschap en een handzaam boekje. Achterin zijn per plaats de overnachtingsmogelijkheden te vinden wat goed werkte. Wel even bellen van te voren om te reserveren.Natuurlijk zijn er Franstalige uitgaven en één van het Duitse Outdoor, maar met dit boekje is de route goed te vinden.


 

Klik om het reisverslag te bekijken: